середа, 13 квітня 2011 15:36

"Газова справа" проти Тимошенко вмістилася на 2,5 сторінках

"Газова справа" проти Тимошенко вмістилася на 2,5 сторінках

Генпрокуратура звинуватила екс-прем'єра Юлію Тимошенко у перевищенні посадових повноважень і неправильному складанні угоди про постачання російського газу в 2009 році.

Про це вона заявила в інтерв'ю журналістам після відвідання Головного слідчого управління Генпрокуратури.

"Мені в Генеральній прокуратурі пред'явили справу на 2,5 сторінки, де описали, як я неправильно склала газову угоду в 2009 році. Те, що вони інкримінують мені, це, виглядає як перевищення службових повноважень", - сказала вона.

За словами Тимошенко, вона провела в середу в Генпрокуратурі близько 3 годин, де їй вручили постанову про порушення кримінальної справи.

Екс-прем'єр підкреслила, що "навіть обсяг цієї справи говорить про повну кризу жанру".

Говорячи про причини порушення кримінальної справи проти себе екс-прем'єр зазначила, що таким чином Янукович цією справою готує собі "ідеологічну базу для здачі національних інтересів".

"Влада скаже: Ви бачите, що Тимошенко підписала таку угоду і тепер ми змушені відмовитися від нашої європейської перспективи, ми змушені відмовитися від зони вільної торгівлі з Європою і йти до Митного союзу. А ще - вони будуть змушені здати НАК "Нафтогаз", - пояснила Тимошенко.

За словами екс-прем'єра, представникам влади треба "прикрити масштабну, безпрецедентну для незалежної України здачу національних інтересів".

Генеральна прокуратура порушила ще одну кримінальну справу стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо "газових контрактів" 2009 року - за перевищення влади і службових повноважень при укладанні цих контрактів.

Справу порушено за ч. 3 ст. 365 КК України. За інформацією прес-служби Генпрокуратури, встановлено, що Юлія Тимошенко, перевищуючи свої службові повноваження при укладанні газових контрактів в 2009 році з РФ, спричинила збитки державі на суму понад 1,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «"Газова справа" проти Тимошенко вмістилася на 2,5 сторінках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі