субота, 09 листопада 2013 12:15

Тимошенко готова прийняти "найтяжчу" пропозицію Кокса-Кваснєвського

Тимошенко готова прийняти "найтяжчу" пропозицію Кокса-Кваснєвського
Юлія Тимошенко Фото: reuters.com

Ув'язнена екс-мінстр Юлія Тимошенко у своєму листі, адресованому Конґресу Українців Канади заявила, що прийме будь-яку пропозицію з боку місії Кокса-Кваснєвського заради підписання Угоди про асоціацію України з ЄС на саміті у Вільнюсі 28-29 листопада. Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини". Конґрес проходить 8-10 листопада у Канаді.

"Я цілковито усвідомлюю власну відповідальність і хочу, щоби мене почули всі, хто ще не почув: майбутнє України незмірно важливіше за будь-які амбіції і політичну метушню", - заявила Тимошенко. - ... Історія ніколи не пробачить зриву підписання Угоди про асоціацію тим, хто мав зробити для цього все можливе і навіть неможливе. Ми вже через три тижні можемо отримати квиток у майбутнє, про яке мріяли і за яке боролися покоління українців, або будемо чекати на нього ще три століття".

Екс-прем'єр наголосила, що ніколи не ставила і не буде ставити перед місією президентів Кокса-Кваснєвського жодних умов або вимог стосовно своєї долі.

"Я прийму будь-яку пропозицію з їхнього боку, якою б важкою для мене вона не була, заради підписання Угоди про асоціацію України з ЄС на Саміті Східного партнерства у Вільнюсі", - додала Тимошенко.

Нагадаємо, 22 жовтня позафракційна Анжеліка Лабунська внесла до Верховної Ради законопроект про можливість лікування засуджених за кордоном у разі, якщо за рік безперервного стаціонарного лікування в лікарні за межами установи пенітенціарної системи ув'язнений не досяг повного лікування. Документом пропонується, щоб суд одночасно прийняв рішення про звільнення такої особи від покарання через хворобу.

Після засідання ВР 7 листопада ухвалити законопроект не вдалося. 8 листопада опозиція передала Партії регіонів новий законопроект щодо лікування засуджених закордоном. Сама Тимошенко раніше закликала опозицію "негайно і без внесення поправок" проголосувати за законопроект Анжеліки Лабунської про лікування ув'язнених за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко готова прийняти "найтяжчу" пропозицію Кокса-Кваснєвського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

287

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі