понеділок, 13 червня 2011 11:54

Тігіпко радий, що пенсійна реформа затягнулася

Тігіпко радий, що пенсійна реформа затягнулася

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко вважає, що ухвалення в парламенті законопроекту про пенсійну реформу буде складним.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Інтер".

За його словами пенсійна реформа невідворотня.

"Я спілкуюся з багатьма політиками – і з опозиції, і з більшості. Практично всі розуміють, що це потрібно робити", - зазначив Тігіпко.

"Україна, Білорусія і Росія цього не зробили. Білорусія, я переконаний, що через це теж має колосальні зараз фінансові проблеми. Росія - абсолютно інший випадок. Тому що нафтодолари, газ, ціни на які постійно зростають, дають можливість серйозно підтримувати соціальну сферу. Ми такої можливості не маємо", - зазначив віце-прем'єр.

Водночас, за його словами, в цьому питанні є й політичний аспект.

"Та ж опозиція повинна на цьому заробити свої бали. І це будуть максимально використовувати", - вважає політик.

Разом з тим, за словами Тігіпка, довге обговорення пенсійної реформи пішло на користь.

"Я спочатку теж був налаштований, щоб все дуже швидко прийняти. Але зараз я бачу, що те, що ми вже 8 місяців обговорюємо це питання - я вважаю, що це пішло на користь нам. Бо ми практично перший раз в сучасній історії України обговорюємо настільки складне питання", - сказав урядовець.

"Але якби ми мали якусь мінімальну альтернативу, ми б могли піти по цьому шляху", - додав Тігіпко.

Нагадаємо, що уряд вніс до парламенту доопрацьований варіант пенсійної реформи. Оновленим документом передбачається можливість виходу для жінок на пенсію у 55 років. Однак розмір пенсії для тих, хто виходить на неї у 55 років буде меншим. При цьому працюючий пенсіонер не зможе одночасно отримувати зарплату та пенсію. 

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко радий, що пенсійна реформа затягнулася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі