середа, 09 грудня 2009 16:58

Тігіпко каже, що Янукович копіює Горбачова

Тігіпко каже, що Янукович копіює Горбачова
"Надання невиправданих податкових пільг призведе до зростання корупції і посилення спаду в економіці", - так кандидат в президенти України Сергій Тігіпко прокоментував заяву глави уряду про намір відновити податкові пільги для підприємств, розташованих на так званих депресивних територіях. Про це повідомили в прес-службі політика.

Він відзначив, що ці пільги існували до 2005 року, внаслідок чого через ці "зони" до України безперешкодно ввозилися імпортні продукти харчування, зокрема всім відомі "ніжки Буша", одяг і побутова техніка. В результаті пільги, надані депресивним територіям для відродження виробництва, призвели до його згортання на території всієї країни.

Тігіпко відзначає, що до аналогічного ефекту призведе і реалізація передвиборної обіцянки Віктора Януковича про надання п"ятирічних податкових канікул новоствореним малим підприємствам. За його словами, така ідея призведе тільки до спотворення конкурентного середовища і вдарить, перш за все, по малому і середньому бізнесу. Крупні підприємства-виробники створюватимуть десятки, а то і сотні "малих підприємств", через які реалізовуватимуть свою продукцію, йдучи від оподаткування. В результаті, вважає політик, гроші втратить не тільки бюджет, але і існуючі підприємства торгівлі і дистрибуції.

"Ми це вже проходили в кінці восьмидесятих років минулого сторіччя, коли був прийнятий закон про кооперацію. Він вбив радянську систему оптової і роздрібної торгівлі. У країні виник ажіотажний попит, а дефіцит товарів посилився до межі. Повторення експерименту Михайла Горбачова, надання п"ятирічних податкових канікул новоствореним підприємствам призведе до аналогічних наслідків і знищить сформовану в Україні систему виробництва і торгівлі товарами", - вважає Сергій Тігіпко. - Замість надання невиправданих податкових пільг окремим підприємствам потрібно знижувати податки для всіх. Тільки шлях зниження загального рівня оподаткування і посилення конкуренції може призвести до виходу з економічної кризи".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко каже, що Янукович копіює Горбачова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі