вівторок, 08 лютого 2011 17:29

Тігіпко домовився, що Естонія проконсультує Азарова

Тігіпко домовився, що Естонія проконсультує Азарова

Реалізація реальних заходів, спрямованих на євроінтеграцію та проведення розпочатих в Україні реформ, потребує залучення успішного досвіду інших країн, зокрема, Естонії.

Про це віце-прем'єр-міністр-міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко заявив сьогодні після зустрічей з прем'єр-міністром Естонії Андрусом Ансіпом та Державним секретарем Хейккі Лоотом.

Зокрема, як повідомила прес-служба Кабміну, під час зустрічей сторони обговорили актуальні аспекти реформування податкового та пенсійного законодавств, а також системи соціального захисту населення. Також йшлося про основні напрями розвитку соціально-політичної та економічної ситуації в Україні та Естонії.

Особлива увага на переговорах приділялася досвіду Естонії в галузі євроінтеграції (реформування органів державного управління, наближення законодавства до вимог і стандартів ЄС).

Тігіпко та Ансіп відзначили високі темпи  розвитку відносин між Україною і Естонією в політичній, економічній та культурно-гуманітарній сферах.

Водночас, основною темою зустрічі Тігіпка з Державним секретарем Естонії Хейккі Лоотом стали шляхи реалізації адміністративної реформи, боротьба з корупцією тощо.

За словами українського чиновника, одним із результатів сьогоднішніх двосторонніх переговорів стали домовленості про надання уряду України консультативної допомоги з боку Естонії в реалізації реформи соціального сектору України, зокрема, в рамках створеного в Таллінні Центру східного партнерства.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко домовився, що Естонія проконсультує Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі