четвер, 28 липня 2022 10:45

Тепер офіційно: керівником САП став Олександр Клименко

Тепер офіційно: керівником САП став Олександр Клименко
Олександр Клименко – новий керівник САП. Фото: t.me/cxemu

У четвер, 28 липня, призначили керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Ним став детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко, повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак в Тelegram.

"Олександра Клименка оголосила Конкурсна комісія переможцем чесного відбору і затвердив на посаді новий генеральний прокурор Андрій Костін одразу після призначення", – написав Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокурором став Андрій Костін: що про нього відомо

Клименко виграв конкурс пів року тому, втім, лише 19 липня комісія проголосувала за результати. Клименко відомий розслідуванням справи заступника керівника Офіса президента Олега Татарова.

Конкурс з обрання керівника САП розпочався торік у січні. Попередній керівник САП Назар Холодницький завершив роботу на посаді в серпні 2020-го.

17 липня президент Володимир Зеленський закликав призначити керівника САП і запустити конкурс, щоб обрати голову НАБУ. Конкурсна комісія майже два роки не могла обрати нового голову САП. Причина – внутрішні конфлікти та ймовірний "тиск влади".

23 червня всі 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні статус кандидата на вступ до блоку. В уряді заявили про виконання всіх рекомендацій Європейської комісії до кінця року.

Серед вимог ЄС – призначення директора НАБУ і керівника САП.

Зараз ви читаєте новину «Тепер офіційно: керівником САП став Олександр Клименко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі