понеділок, 03 червня 2013 02:23

Тепер Янукович та Азаров мають роль меблів на самітах Митного союзу — Портников

Тепер Янукович та Азаров мають роль меблів на самітах Митного союзу — Портников
Віталій Портников. Фото: hvylya.org

Підписавши Меморандум про співробітництво України з Митним союзом (МС), президент Віктор Янукович та прем'єр-міністр Микола Азаров отримали "роль меблів" на майбутніх самітах МС.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі озвучив журналіст і телеведучий Віталій Портников.

"Ми вже бачили у ЗМІ текст цього меморандуму і можемо чітко сказати, що це справжнісінький такий "білий шум". У цьому документі немає нічого конкретного", - вважає експерт.

За його словами, на практиці підписання цього документу означає, що президент або прем'єр-міністр України можуть приїхати на наступні зустрічі керівників держав-членів Митного союзу, проте ніякого права голосу під час цих зустрічей вони не матимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров: Україна хоче брати участь у підготовці документів Митного союзу

"Будуть собі існувати під час цих самітів як такі прикраси, в той час, коли президенти Росії, Білорусі і Казахстану ухвалюватимуть реальні рішення. Так що це — запрошення на роль меблів, якщо, звичайно, Віктор Янукович та Микола Азаров погодяться із такою роллю", - пояснив Портников.

Він зауважив, що недарма президент Білорусі Олександр Лукашенко сказав після саміту в Астані: "Янукович, напевно, до нас більше ніколи вже не приїде".

"Так що це — бажання зберегти обличчя при поганій грі. Не знаю, чого вимагав Віктор Янукович від Володимира Путіна за свою згоду підписати такий меморандум, однак ясно, що ні та, ні інша сторона просто нічого одна від другої, крім пропагандистського лускотіння, не отримали", - підсумував Портников.

Зараз ви читаєте новину «Тепер Янукович та Азаров мають роль меблів на самітах Митного союзу — Портников». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі