середа, 01 липня 2009 16:21

Тейлор не бачить шансів організувати візит до України Барака Обами

Тейлор не бачить шансів організувати візит до України Барака Обами
Колишній посол США в Україні Уїльям Тейлор вважає, що липневий візит до України віце-президента США Джозефа Байдена продемонструє, що Україна залишається серед пріоритетів США.

Про це він сказав в інтерв"ю "Главреду".

"Це не просто символічна зупинка. Такий візит важливий, тому що продемонструє українцям, що не тільки для старої, але і для нової адміністрації США Україна серед пріоритетів", - сказав він.

Тейлор нагадав, що до Києва вже приїжджав перший заступник держсекретаря США Джим Стайнберг, щоб поговорити про "кнопку "перезавантаження" і про те, що вона не відобразиться на українських інтересах". "А зараз до Києва їде Джо Байден, який вже раніше робив заяву про те, що США не визнають ніяких сфер російських інтересів. Під час свого візиту він зможе підсилити цю заяву і продемонструє українським людям і українському уряду, що США - це надійний партнер України і хочуть залишатися таким же надійним партнером", - додав Тейлор.

Екс-посол вважає, що головна перешкода візиту до України президента США Барака Обами полягає в часі.

"Думаю, що кожна країна зараз в світі хоче, щоб президент Обама приїхав в неї. Це добре, що він настільки допомагає американському іміджу за кордоном", - сказав Тейлор. Він також відзначив, що в найближчому майбутньому немає шансу організувати візит до України американського президента.

"Зараз немає. Адже інша причина, чому він не поїхав, - президентські вибори в Україні. Я радий, що віце-президент Байден їде до України, незважаючи на президентську кампанію. Я не представляю, щоб президент Обама з його популярністю рок-звезди поїхав до Києва під час передвиборної кампанії. Я думаю, для нього було б краще поїхати після виборів", - додав Тейлор.

Віце-президент США Джозеф Байден прибуде з робочим візитом до Грузії та в Україну з 20 по 24 липня.

"Під час візиту Байден зустрінеться з політичним керівництвом кожної з цих країн, а також із представниками їхніх опозицій, і громадянського суспільства", - йдеться в повідомленні прес-служби Білого дому.

У ньому також зазначається, що віце-президент США "продемонструє свою підтримку продовженню демократичних і економічних реформ і обговорить питання, що становлять взаємний інтерес".

Додаткові деталі поїздки віце-президента будуть повідомлені пізніше.

Зараз ви читаєте новину «Тейлор не бачить шансів організувати візит до України Барака Обами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі