неділя, 28 жовтня 2012 17:47

Технічні партії та кандидати продають свої місця у виборчих комісіях

Технічні партії та кандидати продають свої місця у виборчих комісіях
Фото: ua.korrespondent.net

Голова виборчої комісії по 212-му округу у дільниці № 800099 від партії Ляшка насправді виявилася представницею кандидата в народні депутати Кирила Кулікова. Про це заявив Gazeta.ua юрист Дмитро Назарець, 39 років. Він – довірена особа адвоката Тетяни Монтян, яка теж балотується по цьому округу.

"Ситуація була така. Спочатку головою комісії на цій дільниці була 19-річна дівчинка від партії Ляшка. Але в Ляшка немає людських ресурсів заповнити вакансії в усіх дільничних комісіях країни. Зазвичай, у таких випадках до подань про призначення членів ДВК подають випадкових людей, дані яких стають відомі. Частина цих людей взагалі не з'являється на збори дільничних комісій. Але в цьому нема необхідності, оскільки їхні посади до дня виборів заповнюються представниками інших політичних сил, які мають можливості "придбати" ці посади для своїх людей", - розповів Назарець.

За його словами, таким чином партії з великим ресурсом можуть мати своїх представників, які маскуються під представників технічних партій.

"Тому оцю 19-річну голову комісії невдовзі викликали у штаб Кулікова, подякували за роботу, може, навіть, і розрахувалися. Звідти ж прийшла нова голова комісії, яка формально представляє партію Ляшка. Сказала: "А відкрийте мені сейф, я хочу глянути на бюлетені". Незрозуміло навіщо воно їй було треба, але вона ходила, кричала, галасувала. Від нас у тій комісії була секретар Олександра Гайсинська. Зрозуміло, вона послала її куди подалі. Були і інші незаконні вимоги, але Олександра просила членів дільничної комісії голосувати щодо виконання таких вимог. Вони спочатку боялися, адже зазвичай звикли піднімати руки й одноголосно: "Так, так, так". І люди чи не вперше у житті проголосували проти. Звісно, не відчинили сейф і не показали бюлетенів", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Технічні партії та кандидати продають свої місця у виборчих комісіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі