понеділок, 26 березня 2012 15:58

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Таких самих хворих, як Тимошенко, у колонії 150 осіб - лікар

Таких самих хворих, як Тимошенко, у колонії 150 осіб - лікар
Усім хворим жінкам-в'язням надається допомога. Фото gazetavv.com

У Качанівській виправній колонії (Харків) перебувають близько 150 жінок з проблемами спини, аналогічними захворюванню екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в повідомленні Державної пенітенціарної служби України з посиланням на інформацію лікаря-терапевта Тимошенко в колонії Тетяни Демченко.

"У нашій установі налічується диспансерна група з подібною патологією до 150 осіб. Періодично ці хворі отримують консервативне лікування в умовах медико-санітарної частини. У випадку загострення вони також звертаються за допомогою", - зазначила Демченко.

Лікар підкреслила, що в колонії є можливість забезпечувати медикаментозне та фізіотерапевтичне лікування.

"В установі є спортивний зал, і в разі необхідності ми запрошуємо інструктора з лікувальної фізкультури для того, щоб організувати заняття у групах", - розповіла медик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники розповіли, що Тимошенко вже більше рухається

Вона також зазначила, що ув'язнена Тимошенко неодноразово обстежувалася в динаміці на базі провідної клініки Харкова, а запропонований їй план лікування включає всі рекомендації німецьких медиків.

"На основі обстежень вже поставлено діагноз і розроблено лікування. Юлія Володимирівна спочатку чекала на висновки німецьких колег, тепер вона знайомиться з поінформованою згодою, яку ми їй передали. У цій згоді повністю сформовано послідовний план лікування, по пунктах, відповідно до рекомендацій німців. Комплексний план складено таким чином, що всі пункти німецьких рекомендацій враховано", - пояснила Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звіт німецьких лікарів по Тимошенко: спала в пальто і шапці, холод посилював біль

Нагадаємо, Тимошенко з жовтня минулого року страждає від сильного болю у спині. За інформацією пенітенціарної служби, вона пересувається по камері за допомогою ходунків.

Зараз ви читаєте новину «Таких самих хворих, як Тимошенко, у колонії 150 осіб - лікар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі