неділя, 25 липня 2010 11:46

Табачник витримав атаку, не дав забити гол - Карасьов

Табачник витримав атаку, не дав забити гол - Карасьов

Політолог Вадим Карасьов назвав "нічиєю" результат протистояння груп Азарова - Семиноженка і проросійського клану в ПР у питанні перепідпорядкування вузів.

"Це можна розглядати як нічию. Табачник витримав атаку, не дав забити гол", - сказав Карасьов у коментарі Gazeta.ua.

Політолог також пояснив, що цього не вдалося зробити через технічні причини.

"Постали питання, а чим буде займатися міністерство освіти ? А що таке виші - це освіта, чи це наука? Як розділити виші на ті, які залишаться в системі освіти, і ті, які підуть у підпорядкування Семиноженку?", - зазначив Карасьов.

Він також не виключив того, що питання про обмеження повноважень Мінсовіти буде підніматися восени - після реформування Кабміну.

"Тоді буде можливо повернутися до цього, або взагалі зняти цю тему", - уточнив експерт.

Водночас, Карасьов зазначив, що зняти Табачника з посади буде непросто.

"Розправитися з Табачником буде вкрай важко, тому що після його гуманітарних ревізій у нього з"явилася велика кількість прихильників на Сході і Півдні України . Він вже не просто держслужбовець. За ним стоїть політика: група впливу Партії регіонів і багато електоральних симпатиків. Вони можуть бути розчаровані новою владою і ПР, якщо вона після Шуфрича піде на відставку Табачника", - пояснив політолог.

Нагадаємо, що уряд відмовився передати вищі навчальні заклади в управління Державного комітету з науки, інновацій та інформатизації, який очолює Володимир Семиноженко.

Зараз ви читаєте новину «Табачник витримав атаку, не дав забити гол - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі