субота, 24 липня 2010 17:29

Доній вважає, що Табачник виявився неготовим до вступної кампанії

Доній вважає, що Табачник виявився неготовим до вступної кампанії
Народний депутат Олесь Доній вважає, що ще рано давати оцінку проведення вступної кампанії до вузів.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

"Владі не вдалося повністю зруйнувати систему зовнішнього оцінювання, хоча така небезпека була. Але певні моменти були внесені. Ми бачимо технічні проблеми, вони певною мірою посилилися. Незважаючи на те, що кількість вузів збільшилася, цього року не вдалося уникнути черг до вступних комісій. Неправильно був побудований процес прийому документів. У владі є неузгодженість. Вузи передаються під час вступної кампанії в підпорядкування міністерства, що згодом може вплинути на зміну керівництва цих вузів, на зміну навчальних планів, а, відповідно, і до вибору студентів цих вузів. І щодо інших вузів... Я маю на увазі скандал на рівні Кабміну між ініціативою Азарова та Міносвіти. Ми бачимо певну хаотичність в діях, але повністю підсумок кампанії ще рано встановлювати, його можна встановити після того, як наберуть студентів, наскільки об"єктивно здійснений цей набір", - зазначив член Комітету з питань науки і освіти ВР.

Водночас "нунсівець" відзначив непідготовленість і неузгодженість багатьох рішень нинішньої влади у системі освіти.

"Система просто не забезпечила нормального доступу до комісій. Максимальна неузгодженість влади, яка приймає гуманітарні рішення без підготовки. За пару тижнів ліквідували 12-річну систему освіти і за пару тижнів без підготовки ввели систему дошкільної освіти з 5 років. Рішення приймаються з "кондачка" без ґрунтовного прорахування. Так рішення приймалося і щодо терміну подання документів. Збоку було помітно, що ніхто не володів докладною інформацією. Тому суперечка між прем"єром і Міносвіти свідчить про те, що Міносвіти не надало прем"єру ніякої аргументації щодо терміну подачі вступних документів. Й Азаров змушений був зверхньо давати якісь вказівки Міністерству", - наголосив нардеп.

Голова підкомітету з питань гуманітарної освіти, науки та інформатизації заявив, що комітет не розглядатиме на своєму засіданні результати вступної кампанії.

"Комітет втратив керованість. Спочатку нелегітимно було прийняте рішення щодо 12-річної освіти. Після чого трапився прикрий випадок із головою Комітету, він у важкому стані потрапив до лікарні. Зараз у Комітеті сформувалася інша більшість, яка повністю підтримує існуючу владу. Тому об'єктивного обговорення на рівні Комітету передбачити неможливо", - вважає Доній.

Зараз ви читаєте новину «Доній вважає, що Табачник виявився неготовим до вступної кампанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі