понеділок, 31 травня 2010 12:54

Табачник хоче, щоб за навчання в університетах платили 12 тисяч гривень в рік

Табачник хоче, щоб за навчання в університетах платили 12 тисяч гривень в рік

Якісне навчання у Вищих навчальних закладах України не може надаватися за плату менш ніж 10 тис. грн в рік, для міст з населенням до 1 млн осіб, і за 12 тис. грн для більш густонаселених, вважає міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

"Хочу сказати, що розрахунки не тільки Міністерства освіти, Мінекономіки, перевірка в Держкомстатистики, порівняння обласних адміністрацій показують, що якісне надання освітніх послуг студентам ВНЗ не можливе за суму менше 10 тис. грн, а в містах-мільйонниках 12-14 тис. грн", - сказав він на прес-конференції в Києві в понеділок.

Міністр відзначив, що ця вартість стосується як послуг державних ВНЗ, так і приватних.

"Всі хто робить це (надає освітні послуги) за менші гроші або демпінгують, або маніпулюють з наданням послуг", - додав Табачник.

При цьому чиновник підкреслив, що Міносвіти не впливає на визначення вартості послуг, оскільки це не входить в його компетенцію, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Табачник хоче, щоб за навчання в університетах платили 12 тисяч гривень в рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі