пʼятниця, 14 грудня 2012 13:37

"Свободівець" розповів, про що сміявся з "регіоналами"

Учора в соціальних мережах набула великої популярності фотографія на якій "свободівці" Андрій Мохник та Руслан Кошулинський сміються спільно зі "регіоналами" Нестором Шуфричем та Ельбрусом Тадеєвим.

Кореспондент Gazeta.ua поцікавився у Андрія Мохника про що він жартував із своїми заклятими політичними опонентами.

 

"Ми розказували анекдоти, - каже телефоном Мохник. - Обговорювали пропозицію, щодо висунення Ляшка по жіночій квоті на посаду віце-спікера. Жартую. Ми розмовляли після розблокування трибуни. Перед цим був жорсткий клінч між нами і Партією регіонів. Після цього вони пішли на певні поступки у плані питання мови. Якщо ви помітили, то після того, тільки один раз Симоненко, і то з місця наважився розмовляти російською мовою. Говорили про те, що якісь моменти мають бути витримані, бо там є сходи і гострі кути. А потім розказували анекдоти. Я не пам'ятаю які".

Пізніше політик згадав, що сміялися вони насправді не з Ляшка. Між словами 5-секундні паузи. Політик обдумує кожне слово.

"Я згадав, про що йшла мова. Тадеєв демонстрував ґудзик від піджака, який відірвався під час сутички. Питав чи це не з наших піджаків. Ми поцікавилися, що за ґудзик. Він сказав, що "Зіллі". Відповів йому, що це точно не наші. Й тут ми запропонували після початку засідання Ради оголосити у сесійній залі про цей ґудзик, бо я думаю, що він трохи коштує. З цього й сміялися".

Також політик розповів, що це нормальна річ сміятися та розмовляти із своїми політичними опонентами.

"Щодо розмов про дружбу. Розумієте, я конспірологічні теорії не коментую, - сказав. - Це що значить? Ми маємо надіти якісь обладунки й навіть не спілкуватися крізь зуби й узагалі? Ми дали хоч один привід після того, що ми там дружимо? Ми одностайно проголосували проти Азарова і Рибака. Проти Колєсніка. У чому дружба полягає? Це я думаю коментують люди, які ні разу не брали участі у бійках і так далі. Які ні разу не займалися спортом пов'язаним із певним протиборством: боротьба, бокс і так далі. Вони не розуміють, що противник може бути противником і ти ніяким чином, власне, не зраджуєш ні своїй ідеї, але при цьому ти можеш в моменти перемир'я з ним спілкуватися. Ми не спілкуємося з тушками і зрадниками. Ті люди мають позицію, ми їхню позицію не приймаємо і протидіємо. Більше того, ми робимо і зробимо усе, щоб Партія регіонів була усунута від влади. Так само вони дивляться на нас. Але говорити про дружбу від того, що ми стояли і спілкувалися — це занадто".

Також, на думку Мохника, питання мови в особистих цілях у приміщенні парламенту — це особиста справа.

"Це маніпулятивне питання. Ми говоримо про виступи на роботі, про публічні виступи уповноважених людей, народних депутатів, міністрів, які мають відбуватися державною мовою. Але то була приватна розмова між собою", - заявив політик.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівець" розповів, про що сміявся з "регіоналами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

389

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі