середа, 26 грудня 2012 21:57

"Свобода" заявила, що змусить "регіоналів" прийняти новий закон про захист української мови

"Свобода" заявила, що змусить "регіоналів" прийняти новий закон про захист української мови
Фото: tvi.ua

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода", народний депутат Олег Тягнибок заявив, що подасть до Верховної Ради новий закон про мову і забезпечить його ухвалення.

Про це політик сказав в ефірі телеканалу ТВі.

Зокрема, Тягнибок попросив трохи часу, аби вищезгадана мета була реалізована.

"Для того, щоб ухвалити будь-який закон, треба час. Ми будемо вносити проекти закону про мову, будемо ставити більшість у певні умови, які змусять їх проголосувати", - зазначив націоналіст.

Водночас він відмовився називати шляхи такого примусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко пообіцяв боротися за російську мову у Раді

"Я не можу їх озвучити, – сказав Тягнибок. – Наше завдання – провести цей законопроект. А як ми це зробимо, то вже наша справа".

За його словами, має бути розроблений новий законопроект про захист української мови, який разом з тим не буде передбачати ущемлення будь-якої іншої мови.

Позиція Тягнибока така, що вдома будь-хто може спілкуватися тією мовою, яка йому більше до душі.

"Але в державних установах треба говорити державною мовою", – підсумував "свободівець".

Як відомо, ВО "Свобода" вимагає від народних депутатів виступати під час засідань парламенту виключно українською мовою.

Натомість в Партії регіонів виступили з різкими заявами з цього приводу. Сергій Тігіпко сказав, що якщо депутатам не дозволять розмовляти російською, "регіонали" узагалі не дозволять нікому виступати з парламентської трибуни. У свою чергу "регіоналка" Олена Бондаренко запевнила, що депутати від Партії регіонів виступатимуть у Раді тільки російською.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" заявила, що змусить "регіоналів" прийняти новий закон про захист української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

231

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі