середа, 17 жовтня 2012 01:03

"Свобода" обіцяє після потрапляння в ВР зайнятися деприватизацією

"Свобода" обіцяє після потрапляння в ВР зайнятися деприватизацією
Андрій Іллєнко запевняє: програма "Свободи" порожніх обіцянок не містить. Фото: www.rbc.ua

В Україні необхідно змінити систему приватизації державних об'єктів.

Про це в ефірі 5 каналу сказав голова київської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко.

Він запевнив, що програма партії не містить порожніх обіцянок і все виконати цілком реально.

Однією із завдань партії, якщо вона потрапить до парламенту, за словами політика, буде повернення стратегічних об'єктівУкраїни у державну власність.

"На сьогоднішній день структура приватизації, яка існує в Україні, вона є вкрай непрозорою та корупційною. Відповідно, нам треба цю процедуру у будь-якому разі змінювати", - наголосив він.

"Свободівець" пояснив, що це стосується ще тих об'єктів, які поки знаходяться у державній власності, але треба ставити питання і щодо деприватизації тих підприємств, які вже продано.

Іллєнко додав: "Те, що в Україні вже дуже багато приватизованих об'єктів не відміняє того, що нам потрібні прозорі правила гри щодо того, що ще є у державній власності. По-друге, це не є ключовий пункт нашої прогари, він є допоміжним пунктом, але очевидно, що нам треба буде переглядати приватизовані об'єкти: якщо об'єкт був приватизований з колосальними порушеннями законодавства, якщо за нього не оплачено навіть приблизної його реальної вартості, то це питання треба вирішувати".

"Безумовно, ми повинні це робити на основі законодавства, ми повинні це робити прозоро і чесно", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" обіцяє після потрапляння в ВР зайнятися деприватизацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі