неділя, 27 березня 2022 16:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Світ не визнає насильницьку зміну кордонів України - МЗС про "референдум ЛНР"

Світ не визнає насильницьку зміну кордонів України - МЗС про "референдум ЛНР"
Речник МЗС прокоментував слова Пасічника про референдум. Фото: ukrinform

У Міністерстві закордонних справ відреагували на слова ватажка ЛНР Леоніда Пасічника про проведення "референдуму" на території ЛНР.

У відомстві заявили, що жодна країна світу не визнає насильницьку зміну українських кордонів. Про це розповів речник МЗС Олег Ніколенко, передає "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики так званих ЛДНР викрадають українців і вимагають за них викуп

"Росія не полишає спроб підірвати суверенітет та територіальну цілісність України. Будь-які фейкові референдуми на тимчасово окупованих територіях є юридично нікчемними та не матимуть правових наслідків.

Жодна країна світу не визнає насильницьку зміну міжнародно визнаних кордонів нашої держави. Натомість Росія отримає ще більш рішучу відповідь міжнародної спільноти, яка пришвидшить її падіння в прірві глобальної ізоляції", - заявив речник МЗС.

27 березня ватажок так званої "ЛНР" Леонід Пасічник заявив, що найближчим часом на території "ЛНР" може пройти референдум про входження республіки до складу Росії.

У свою чергу у Держдумі РФ заявили, що для "референдуму" невідповідний час.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні.

Зараз ви читаєте новину «Світ не визнає насильницьку зміну кордонів України - МЗС про "референдум ЛНР"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі