пʼятниця, 20 грудня 2019 13:22

Швейцарська прокуратура звинуватила екс-нардепа у відмиванні €2,8 млн

Швейцарська прокуратура звинуватила екс-нардепа у відмиванні €2,8 млн
Колишньому нардепу інкримінують відмивання грошей. Фото: УНІАН

Генеральна прокуратура Швейцарії передала до Федерального кримінального суду обвинувальний акт щодо колишнього народного депутата Миколи Мартиненка і ще одного громадянина України.

Обидва звинувачуються в участі у злочинному угрупованні та відмиванні близько 2,8 млн євро через швейцарську фінансову систему, заявили у тамтешній прокуратурі.

В обвинувальному акті сказано, що Мартиненко цілеспрямовано відкрив рахунки у Швейцарії з метою відмивання грошей, отриманих незаконним шляхом в Україні та Чехії.

На швейцарські рахунки нібито виводив відкати від чеського виробника обладнання для атомних електростанцій Skoda JS при укладенні ними контрактів з Енергоатомом.

У кінці 2014-го чеське видання Novinky. cz повідомило, що прокуратура Швейцарії розслідує справу за підозрою Skoda JS в дачі хабара колишньому нардепу, пише "Новое время"

Чеська газета припустила, що метою такої хабара могло бути отримання замовлень на обладнання для АЕС з боку українського Енергоатому.

Прес-служба Мартиненка тоді спростувала інформацію про його причетність до отримання грошей від Skoda.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенка взяли під варту без права внесення застави

2 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва передав справу екс-нардепа Миколи Мартиненка до Вищого антикорупційного суду, повідомляв Центр протидії корупції.

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляв, що екс-нардепа підозрюють у причетності до розтрати $17,28 млн на державному підприємстві Східний гірничо-збагачувальний комбінат.

Мартиненко заперечує висунуті проти нього звинувачення.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарська прокуратура звинуватила екс-нардепа у відмиванні €2,8 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі