понеділок, 03 червня 2024 23:11

Швейцарія відхилила виділення допомоги Україні на 5 млрд франків

Швейцарія відхилила виділення допомоги Україні на 5 млрд франків
Швейцарія не допоможе Україні на 5 млрд франків. Фото: Укрінформ

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила виділення додаткової фінансової допомоги для захисту від російської агресії.

Планувалось виділити пакет в 15 млрд франків: він мав включати 10,1 млрд додаткового фінансування для збройних сил Швейцарії та 5 млрд франків ($5,58 млрд) допомоги Україні, інформує Reuters.

Допомога Україні передбачалася на підтримку реконструкції та відновлення інфраструктури в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія намагається зірвати Глобальний саміт миру

Пакет в основному був задуманий як внесок у безпеку Швейцарії та "мир у Європі" через війну, яку веде Росія проти України.

"Останніми тижнями багато хто очікував поразки цього плану, особливо проти нього були законодавці з правого боку. Праві націоналістичні законодавці наполягають на тому, щоб Швейцарія залишалася суворо нейтральною", - зазначає Reuters.

15-16 червня у Швейцарії відбудеться глобальний Саміт миру - зустріч буде спрямована на досягнення миру в Україні.

Як зазначив глава українського МЗС Дмитро Кулеба, Росія від початку агресії проти України у 2014 році постійно перешкоджає будь-яким мирним переговорам та ініціативам, тому її участь у Глобальному саміті миру в Швейцарії не передбачається.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарія відхилила виділення допомоги Україні на 5 млрд франків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі