вівторок, 23 квітня 2019 17:55

Супрун побачила зраду в Раді

Супрун побачила зраду в Раді
Українцям хочуть закрити доступ до елітних медзакладів, каже Уляна Супрун. Фото: radiosvoboda.org

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який залишить закритим доступ звичайних громадян до елітних медзакладів на кшталт "Феофанії". Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

Так нардепи відреагували на плани МОЗ створити в Україні єдиний медичний простір, де всі відомчі медзаклади, такі як лікарні для залізничників, чорнобильців чи держслужбовців, мають стати відкритими для всіх громадян.

"Будь-який пацієнт зможе потрапити у будь-який медзаклад за направленням сімейного лікаря. Зокрема, у той, де лікуються депутати. Наприклад, до лікарні "Феофанія", - пише керівник МОЗ.

Члени фракцій БПП, "Народний фронт", "Батьківщина" та групи "Воля народу" зареєстрували в парламенті законопроект, який має на меті зробити такі заклади недосяжними до трансформації системи охорони здоров'я, заявила Супрун.

"Ініціатори законопроекту пропонують залишити для медзакладів Державного управління справами та Національної академії медичних наук усе без змін. Щоб вони і надалі фінансувалися за окремою статтею видатків бюджету й надавали медичні послуги лише для "своїх", - повідомляє в.о. міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленському порадили залишити Супрун в уряді

Усі позитивні зміни із впровадженням медреформи українці зможуть побачити лише 2020-го, казала раніше Уляна Супрун.

Кожен українець уперше отримав можливість вільно обирати сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів у державних або приватних медзакладах. 27,4 млн людей скористалися цією можливістю і долучилися до змін. 70% задоволені фахівцем, якого обрали.

Зараз ви читаєте новину «Супрун побачила зраду в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі