пʼятниця, 05 березня 2021 08:53

Шуфрич допомагав Жириновському втекти з Криму і розповів, як це було

Шуфрич допомагав Жириновському втекти з Криму і розповів, як це було
Нардеп від ОПЗЖ Нестор Шуфрич у 2014 році допомагав скандальному російському політику Володимиру Жириновському тікати з Криму. Фото: facebook.com/Пресс-служба-Нестора-Шуфрича

Народний депутат від партії ОПЗЖ Нестор Шуфрич у 2014 році під час російського вторгнення зустрічався в Криму зі скандальним російським політиком, лідером Ліберально-демократичної партії Росії Володимиром Жириновським.

А також займався його евакуацією з півострова, оскільки його штучно не випускали. Про це Шуфрич сказав у прямому ефірі ток-шоу "Право на владу".

"Я дійсно зустрівся з Жириновським. І коли побачив, що його штучно не випускають із Сімферополя, я звернувся до Пашинського з проханням відправити його додому. Тому що до 11 ранку закрили повітряний простір, дозволили прилетіти тільки Порошенку і мені. Україна, до речі, закрила повітряний простір. Вони знали, що я прилетів від керівника української держави і тоді вирішили, що Жириновському краще летіти додому. Там і без нього всього вистачало", - заявив політик.

Додав, що в Криму його зустрічали тоді поважно. Стверджує, що літав на півострів з мандатом Олександра Турчинова, який тоді був на посаді в. о. президента. Натомість Петра Порошенка "обілляли всім чим можна на площі перед Верховною Радою Криму, тому що його там сприйняли як зрадника".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США закликали Росію припинити агресію

Також Шуфрич розповів, що він дійсно зустрічався з колаборантом Володимиром Костянтиновим, який в березні 2014 звинувачений генпрокуратурою у державній зраді.

"Ми багато про що домовилися, але, на жаль, на наступний день через розбалансування і дезорганізації різних гілок влади в Україні, які не встигли сформуватись, було порушено кримінальну справу проти Костянтинова і Аксьонова і пішло-поїхало", - зазначив Шуфрич.

Росія окупувала український Крим, увівши на півострів своїх військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ. 18 березня 2014 року в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.

Зараз ви читаєте новину «Шуфрич допомагав Жириновському втекти з Криму і розповів, як це було». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі