пʼятниця, 26 лютого 2021 09:27

США закликали Росію припинити агресію

США закликали Росію припинити агресію
У посольстві США в Україні зазначили, що ніколи не визнають анексію Криму. Фото: t.me/SBUkr

У День опору окупації Криму і Севастополя посольство США в Україні закликало РФ повністю припинити окупацію півострова, звільнити всіх українських політичних в'язнів, яких вона несправедливо утримує.

І повернути Україні повний контроль над півостровом. Про це йдеться на сайті посольства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄСПЛ прийняв позов проти Росії про окупацію Криму

"Ми також закликаємо Росію припинити агресію на сході України. Санкції США проти Росії у відповідь на її агресію на сході України та захоплення Криму залишатимуться чинними, доки Росія не змінить курс. США не визнають і ніколи не визнаватимуть заявлену Росією анексію Криму", – йдеться в повідомленні.

Також в посольстві наголосили, що окупація і посилення мілітаризації Кримського півострова загрожує загальній світовій безпеці.

Крим незаконно анексувала Росія в березні 2014 року після проведення "референдуму", невизнаного ні Україною, ні світовим співтовариством. Зокрема "кримський референдум" не визнає і ООН. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Пізніше 26 лютого стане офіційним Днем кримського опору російській окупації.

Зараз ви читаєте новину «США закликали Росію припинити агресію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі