середа, 07 грудня 2011 19:47

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Судді у справі Кучми оголосили три відводи

Судді у справі Кучми оголосили три відводи

На судовому засіданні по скарзі захисників екс-президента Леоніда Кучми на порушення кримінальної справи судді Галині Супрун оголосили три відводи. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Відвід по черзі заявили Валентина Теличенко — представник потерпілої Мирослави Гонгадзе, адвокат Геннадій Сичов та адвокат Микола Неділько — представники Миколи Мельниченка.

"У судовому засіданні суддя стверджувала, що існує постанова про поновлення судового слідства, посилаючись на невказані джерела. Така поведінка свідчить, що щось вирішується за межами суду. Крім того, у ході судового засідання суддя дозволяла собі процесуальні порушення. Зокрема, довільно трактувала необхідність досліджувати або оголошувати матеріали, які надійшли від органів досудового слідства на адресу суду.

Крім того, суддя з невідомих причин не відреагувала на те, що скінчився робочий день. І оскільки надійшло матеріалів аж 26 томів, однозначно немає здорового глузду у тому, щоб закінчувати процес дослідження. За винятком того, що є нездоровий глузд взяти всіх на витримку: хто дочекається до так званого дослідження 26-го тому. Все це у сукупності на мою думку свідчить про упередженість суду і про те, що немає можливості довіряти судді. Тому я оголошую судді відвід", - сказала Теличенко.

Адвокат Неділько додав: "Проводячи засідання у позаробочий час, ви тиснете на нас, захисників".

Суддя відправилась до нарадчої кімнати, аби вирішити питання про відвід.

Зараз ви читаєте новину «Судді у справі Кучми оголосили три відводи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі