понеділок, 25 листопада 2019 19:37

Суд офіційно підтвердив судимість нардепа Іванісова за зґвалтування

Суд офіційно підтвердив судимість нардепа Іванісова за зґвалтування
У суді підтвердили судимість нардепа Іванісова. Фото: zaxid.net

Пологівський райсуд Запорізької області підтвердив судимість нардепа зі "Слуги народу" Романа Іванісова за групове зґвалтування.

Як зазначається, суд розглядав справу за обвинуваченням Романа Іванісова у злочинах передбачених частиною 3 статті 117 (Кримінального кодексу 1960 року) (зґвалтування групою осіб) та частину 2 статті 118 (задоволення статевої пристрасті неприроднім способом). Офіційне підтвердження від суду отримало видання "Четверта влада".

"Вироком Пологівського районного суду Запорізької області від 21-го березня 1996 року Роман Іванісов визнаний винним у закінченому злочині – груповому задоволенні пристрасті неприродним способом (фактично оральному згвалтуванні) та у замаху на згвалтування (вагінальне)", - сказано у відповіді суду.

Іванісова покарали позбавленням волі на З роки 6 місяців. Відбувати покарання майбутній нардеп мав у виправно-трудовій колонії загального режиму. Однак учасники процесу подали касаційні скарги, і вирок Пологівського райсуду переглянув Запорізький обласний суд. Цей-таки суд 17-го квітня 1996 року ухвалив змінити вирок суду першої інстанції: строк Іванісову зменшили до 2 років 6 місяців позбавлення волі у виправно-трудовій колонії загального режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прощалася з дитиною і життям: жертва нардепа розповіла подробиці зґвалтування

29 листопада 1996 року указом президента "Про помилування" Іванісову змінили "невідбуту частину міри покарання" на умовну з іспитовим строком два роки.

ЗМІ поширили інформацію, що народний депутат України з фракції "Слуга народу" Роман Іванісов був засуджений до позбавлення волі за зґвалтування. Сам нардеп заперечив звинувачення. У "Слузі народу" почали перевіряти інформацію, і тимчасово припинили членство Іванісова у фракції.

Зараз ви читаєте новину «Суд офіційно підтвердив судимість нардепа Іванісова за зґвалтування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі