субота, 09 січня 2010 13:47

Суд не задовольнив позов Тимошенко до ЦВК

Суд не задовольнив позов Тимошенко до ЦВК

Суд підтвердив правомірність рішення ЦВК про порядок голосування на дому та внесення виборців до списків для голосування в день виборів.

Як повідомив член Центрвиборчкому Михайло Охендовський, в суботу Київський апеляційний адмінсуд відмовив у задоволенні відповідного позову кандидата в президенти Юлії Тимошенко.

Вона просила визнати незаконними окремі положення роз"яснень ЦВК щодо голосування на дому та внесення виборців до списків для голосування у день виборів.

За його словами, таке рішення Київський апеляційний адміністративний суд виніс у п"ятницю, 8 січня.

"Таким чином, суд підтвердив правомірність відповідного рішення з одного боку, а з іншого боку - абсолютну безпідставність цих звинувачень, які були висунуті на адресу ЦВК одним з кандидатів у президенти минулого тижня", - заявив Охендовський.

Раніше ЦВК внесла зміни до роз"яснення щодо уточнення та складання списків виборців, які передбачали, що виборець для голосування на дому не повинен надавати будь-яких документів, які підтверджують факт його нездатності пересуватися самостійно.

ЦВК також передбачила, що рішення про внесення виборців до списків для голосування в день виборів можуть ухвалювати на своєму засіданні виборчі комісії на підставі документів, які передбачені законом.

Зокрема, комісія може на власний розсуд приймати рішення про те, чи можна включати виборця у випадку, якщо він не зареєстрований за місцем розташування виборчої дільниці.

Тимошенко вважає, що це може призвести до значних порушень під час виборів і до фальсифікації результатів виборів.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Суд не задовольнив позов Тимошенко до ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі