середа, 15 серпня 2012 14:08

Суд над депутатом, який обізвав україномовних "недорасою", ніяк не може розпочатися

Суд над депутатом, який обізвав україномовних "недорасою", ніяк не може розпочатися
Валентин Ткалич хоче, щоб Мірошника визнали винним. Фото: sociolab.net

Позов проти депутата Луганської обласної ради Родіона Мірошника, поданий до Ленінського районного суду Луганська головою Луганської обласної організації Української народної партії Валентином Ткаличем, ще не прийнятий у провадження.

Про це розповів сам Ткалич. За його словами, суд шукає офіційне місце проживання депутата.

"Перед прийняттям позову в провадження, суд проводить перевірку, в якому районі міста зареєстрований відповідач. Так от, на запит, який робила канцелярія суду в паспортний стіл, прийшла відповідь, що Мірошник зареєстрований у Жовтневому районі Луганська. Але там у відповіді є неточність, тому запит направили вдруге", - сказав Ткалич.

Він також зазначив, що саме з цієї причини позов у ??провадження Ленінського райсуду ще не прийнятий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал": Галичани - це нахлібники і повинні знати своє місце

"Не виключено, що позов буде розглядати Жовтневий районний суд, якщо підтвердиться, що Мірошник проживає в Жовтневому районі", - сказав Ткалич.

Як повідомлялося раніше, Ткалич має намір через суд змусити депутата Луганської обласної ради Родіона Мірошника попросити вибачення за фразу "недораса", виголошену ним під час сесії обласної ради 6 липня. За словами Ткалича, відповідний позов "Про визнання громадянина Мірошника винним у порушенні моїх громадянських прав" в Ленінський районний суд Луганська він подав 16 липня.

"Я не вимагаю від Мірошника матеріального відшкодування моральної шкоди. Я лише хочу, щоб його визнали винним за ці слова і змусили публічно вибачитися переді мною і перед громадянами країни, які вчать своїх дітей українською мовою. Такі висловлювання негідні народного обранця і, тим більше, керівника державної телекомпанії", - сказав Ткалич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович хотів, щоб Меркель викупила Тимошенко за $7 мільярдів - Рибачук

У його судовому позові, зокрема, йдеться, що своїм публічним виступом громадянин Мірошник порушив Конституцію.

"Я, Ткалич Валентин Васильович, навчався в школі українською мовою, за що громадянин Мірошник публічно обзиває мене "недорасою". Вважаю, що громадянин Мірошник порушив ст.24 Конституції України, а саме "Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом", - сказано в судовому позові.

Зараз ви читаєте новину «Суд над депутатом, який обізвав україномовних "недорасою", ніяк не може розпочатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі