вівторок, 18 вересня 2018 15:00

Суд дозволив арештувати фігуранта справи Ґонґадзе

Суд дозволив арештувати фігуранта справи Ґонґадзе
Фігуранта "касетного скандалу", який начебто довів причетність Леоніда Кучми до вбивства журанліста Георгія Гонгадзе, дозволили арештувати вдруге. Фото: УНІАН

Печерський райсуд Києва арештував нерухомість і банківські рахунки екс-майора Управління державної охорони та фігуранта "касетного скандалу" Миколи Мельниченка та дозволив вдруге його затримати.

Про це йдеться в ухвалі від 10 вересня.

Мельниченка підозрюють у державній зраді, шпигунстві та розголошенні державної таємниці – кримінальне провадження відкрили 2015-го. Слідство встановило, що Мельниченко 2000-го записував розмови президента Кучми з високопосадовцями у його робочому кабінеті. А 2002-2004-х передав цю інформацію представникам іноземних організацій за грошову винагороду. За виручені кошти купив в Україні 2 квартири, житловий будинок і 2 земельні ділянки.

Свідок у справі підтвердив: за ці оборудки Мельниченко отримав близько $2 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі з'явилися унікальні кадри з Ґеоргієм Ґонгадзе

Екс-майор управління держохорони оприлюднив записи з кабінету Кучми, які свідчили про причетність президента до вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе.

Георгій Ґонґадзе - український опозиційний журналіст, відомий своїми критичними антивладними виступами. Зник безвісти у Києві 16 вересня 2000-го. 2 листопада в лісі біля міста Тараща знайшли обезголовлений труп. Вбивство журналіста викликало широкий резонанс в Україні та за її межами, особливо після "касетного скандалу". Мельниченко живе у США.

Зараз ви читаєте новину «Суд дозволив арештувати фігуранта справи Ґонґадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі