понеділок, 27 жовтня 2008 10:36

Шуба любив влізати в чужий бізнес і конфліктував з Балогою - ЗМІ

Генеральна прокуратура поки що не розголошує результати своєї роботи в справі про вбивство прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби, але, за словами високопоставленого джерела в Міністерстві внутрішніх справ, вердикт буде однозначний – нещасний випадок.

"Кілька днів тому був проведений слідчий експеримент, який підтвердив версію про самостріл", - розповіло джерело Газеты 24 в МВС. Цю інформацію підтвердило і джерело видання в Дніпропетровській обласній прокуратурі: "Я не говоритиму всього, але повірте, це був нещасний випадок. Скоро Генпрокуратура все оголосить".

Крім того, співрозмовник з МВС підтвердив заяву прокуратури про те, що карабін Зауер-202, з якого вилетіла фатальна куля, всупереч чуткам, нікуди не пропадав: "Це повна маячня. Ми відразу ж забрали його на балістичну експертизу до Києва. Він і зараз там".

Не дивлячись на єдність міліційних і прокурорських думок, багатьом до цих пір не віриться в те, що Шуба загинув випадково.

"Шуба був легендарною людиною. Він любив влізати в чужий бізнес", розповів високопоставлений співрозмовник Дніпропетровської обласної адміністрації. За словами всіх співрозмовників газети, ворогів у Шуби було набагато більше, ніж друзів.

"Чи були мотиви його вбивати? Звичайно, були. Навіть люди, з якими у нього були нормальні ділові відносини, його недолюблювали і боялися. Він активно користувався своїм службовим положенням для вирішення питань свого бізнесу", - розповіла людина, що близько знала загиблого. За його словами, Шуба був дуже заможним чиновником.

Як пише видання, незадовго до смерті покійний прокурор опосередковано, через губернатора Віктора Бондаря, почав конфліктувати з Віктором Балогою і обласним СБУ. У серпні була зроблена спроба змістити Шубу з посади, яка, втім, не увінчалася успіхом. Як розповів народний депутат від БЮТ Святослав Олійник, що близько знав Шубу, за півтора місяці до смерті прокурора взяли на прослушку СБУ. Крім того, за інформацією джерел видання за місяць до загибелі він потрапив у "дивне ДТП" в Криму.

Зараз ви читаєте новину «Шуба любив влізати в чужий бізнес і конфліктував з Балогою - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі