вівторок, 08 січня 2008 11:54

Студентів виганятимуть з вузу за згодою "своїх"

Народні депутати Микола Томенко і Євген Суслов (БЮТ) пропонують парламенту дозволити відрахування студентів виключно за згодою органа студентського самоврядування.

Про це сказано в законопроекті "Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту", зареєстрованому в Раді 25 грудня.

Також, відповідно до тексту законопроекту, виборні представники студентів, курсантів і аспірантів повинні входити до складу вченої ради вищого навчального закладу, їх квота повинна становити не менш 15% від загального числа складу ради. Вони також повинні бути представлені й у вищому колегіальному органі громадянського самоврядування навчальної установи.

Також передбачено, що орган студентського самоврядування, який діє на рівні всього вищого навчального закладу або його окремого підрозділу, може мати юридичний статус.

Виключно за згодою такого органа у ВНЗ можуть ухвалюватися рішення про відрахування студента, переведення студента на навчання на державне замовлення, навчання за контрактом; ухвалення рішення про призначення заступника декана, що відповідає за роботу зі студентами; рішення про поселення або виселення студента з гуртожитку.

Відповідно до законопроекту, фінансування студентського самоврядування повинне забезпечуватися вченою радою ВНЗ й повинне становити не менш 1% бюджету відповідного ВНЗ, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Студентів виганятимуть з вузу за згодою "своїх"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі