вівторок, 18 березня 2014 20:42

Стріляти потрібно лише в крайніх випадках - експерт

Стріляти потрібно лише в крайніх випадках - експерт
Микола Маломуж Фото: antikor.com.ua

Українські військові повинні залишатись у Криму. Таку позицію висловив генерал армії та колишній голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж, коментуючи випадок штурму українського фотограмметричного центру в Сімферополі.

"Однозначно, що Крим - територія України. Ми його не віддаємо. Введення надзвичайних процедур залежатиме від того, яким буде результат переговорів у правовій площині. Якщо Росія не полишатиме процес умовної й своєрідної легітимізації приєднання Криму, треба з'ясовувати, де будуть наші частини. Чи їх необхідно тимчасово виводити, чи вони можуть залишитися, але на певних умовах. До цього часу в України була чітка позиція — не виводити війська. Бо визнання і приєднання Криму до Росії — не легітимне, а це значить, що ми зі своєї території не повинні йти", - сказав він.

Хоча, зауважив він, якщо ескалація продовжуватиметься, Україна не може ризикувати своїми людьми.

Щодо дозволу Міноборони використовувати зброю українським військовим, Микола Маломуж закликає робити це лише в крайніх випадках.

"Якщо є пряма загроза життю і здоров'ю нашим військовим, вони повинні захищатись. Захист має бути адекватним. Тобто якщо по наших стріляють із вогнепальної зброї, їхня відповідь має бути точно така ж. Але робити це потрібно в окремих випадках, коли це вже необхідно", - наголосив Маломуж.

Зараз ви читаєте новину «Стріляти потрібно лише в крайніх випадках - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі