неділя, 10 червня 2007 14:38

Стретовичу здається, що вибори 30 вересня не відбудуться

Народний депутат України V скликання (фракція "Наша Україна") Володимир Стретович припускає, що вибори 30 вересня можуть не відбутися через проведення контрагітації.

Відповідаючи на запитання чи можливий варіант, коли вибори не відбудуться у зв"язку з тим, що новий закон про вибори передбачає, що вибори не відбудуться, якщо на них не буде більше половини від тих, хто внесений до списків виборців, Стретович відповів: "Можливий цілком". За його словами, почувши випадково розмову між чільними достойниками правлячої коаліції, які говорили, що один з варіантів того, що вони планують, - це агітація про неприсутність виборців на виборах, оскільки норма 50%+1 виборець включена в новий закон.

"Тому я можу цілком допустити і кажу серед своїх соратників, що 30 вересня може бути проведена контрагітація, щоб люди не проголосували ногами, не прийшли на виборчі дільниці, і вибори можуть не відбутися", - сказав Стретович додавши при цьому: "Хоча такий засіб я вважаю абсолютно аполітичним, оскільки в даному випадку люди будуть введені в оману, вони мають право висловитися або за одних, або за інших, якщо вибори оголошені і діють в масштабах країни".

На переконня Стретовича його оптимізм грунтується на тому, що "останні двоє виборів – президента і парламенту – зашкалювали за 70%. А ще більше це підтвердилося після спостережень європейських соціологів, які з"ясували, що Україна – одна з найполітизованіших країн. Кількість громадян, що цікавляться політикою, сстановить за 20%, коли в інших країнах Європи та Прибалтиці ця цифра сягає 7-12%".

"Таким чином, якщо 20% маємо політизованих, взяти членів сім"ї, то їх автоматично стає 60 (це множачи на три – мінімальний склад української сім"ї), так що 60-70% може прийти на вибори. До речі, соціологія сьогодні показує, що вже 63% готові прийти на вибори", - повідомив Стретович, передає Радіо Свобода.
Зараз ви читаєте новину «Стретовичу здається, що вибори 30 вересня не відбудуться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі