четвер, 21 квітня 2022 08:19

Спецтема: Війна Росії проти України

"Стояти й дивитися на місці ми не будемо" - Арестович пояснив, коли ЗСУ підуть у контрнаступ

"Стояти й дивитися на місці ми не будемо" - Арестович пояснив, коли ЗСУ підуть у контрнаступ
Радник глави Офісу президента Олексій Арестович. Фото: Офіс президента

Збройні сили України до дев'ятого травня отримають всю зброю від Західних союзників і партнерів.

Тоді в українських захисників збільшиться потенціал для наступів. Про це заявив радник глави Офіса президента Олексій Арестович в інтерв'ю Марку Фейгіну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Швидкоплинна й жорсткіша" - Подоляк про нову фазу війни

"В Україну постачають багато далекобійної артилерії - 155 мм, яка прицільніше стріляє, ніж російська 152 мм. США схвалили пакет на 800 мільйонів доларів, а Британія відправить Україні протикорабельні ракети Brimstone - це основний засіб боротьби з російським десантом, який ще можуть висадити.

Норвегія дасть нашій країні переносні зенітно-ракетні комплекси Mistral, танки. Австралія та багато інших країн відправлять Україні бронетранспортери, а Румунія заявила про постачання озброєння", - наголосив Арестович.

Він додав, якщо все це приїде в Україну, то до 9 травня українська сторона різко додасть у бойових можливостях. Щойно ЗСУ посилять свої бойові можливості, вони почнуть їх реалізовувати.

"Стояти й дивитися на місці ми не будемо. Ми радісно пострибаємо вперед", - підкреслив Арестович.

Україна не отримувала нові літаки від партнерів. Сполучені штати Америки надали запчастини та комплектовання, для відновлення та ремонту парку літальних апаратів, які є на озброєнні авіації Повітряних сил, що дозволить поставити до строю більше техніки.

Зараз ви читаєте новину «"Стояти й дивитися на місці ми не будемо" - Арестович пояснив, коли ЗСУ підуть у контрнаступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі