пʼятниця, 21 січня 2022 19:41

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Stinger і Javelin: Україна отримає зброю від країн Балтії

Латвія, Литва та Естонія нададуть Україні протиповітряні ракети Stinger та протитанкові ракети Javelin.

Міністри оборони країн Балтії зробили 21 січня спільну заяву щодо відправки зброї у відповідь на агресивні дії Росії, повідомляє Gazeta.ua.

"Естонія, Латвія і Литва єдині в підтримці суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям російської агресії. Держави Балтії продовжуватимуть підтримувати Україну не лише дипломатично і політично, а й зроблять свій внесок у зміцнення обороноздатності країни. Естонія надасть протитанкові ракети Javelin, а Латвія та Литва нададуть зенітні ракети Stinger та супутнє обладнання для зміцнення оборонного військового потенціалу", - йдеться у заяві.

Автор: kaitseministeerium.ee
  Міністр оборони Естонії Калле Лаанет, Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс і міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас виступили сьогодні із заявою в підтримку України
Міністр оборони Естонії Калле Лаанет, Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс і міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас виступили сьогодні із заявою в підтримку України

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США дозволили країнам Балтії передати Україні зброю – ЗМІ

Попередньо країни Балтії отримали необхідні дозволи від Сполучених Штатів на відправку Україні зброї американського виробництва.

"Ми щиро сподіваємося, що Україні не доведеться використовувати це обладнання. Закликаємо Російську Федерацію утриматися від агресивної та безвідповідальної поведінки", - йдеться у повідомленні.

На тлі загрози вторгнення Росії Естонія також планує передати Україні гаубиці 122-мм. Зараз країна очікує на схвалення від Німеччини. Ідеться про артилерійські знаряддя, які випустили ще в НДР (Німецька Демократична Республіка. - Gazeta.ua).

Зараз ви читаєте новину «Stinger і Javelin: Україна отримає зброю від країн Балтії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі