понеділок, 06 вересня 2021 14:09

Стефанчук прокоментував заміну Разумкова

Стефанчук прокоментував заміну Разумкова
Руслан Стефанчук ішов другим у списку партії "Слуга народу" на парламентських виборах. Фото: Сергій Ковальчук, iportal.rada.gov.ua

Першого віцеспікера Руслана Стефанчука запитали про заміну ним спікера Дмитра Разумкова.

"Після активного поширення цієї інформації я вперше зіткнувся з тим, що складно комусь відповідати на це. Інформація з'явилася нізвідки, з якихось телеграм-каналів. Потім її масово поширили в усіх ЗМІ.

А найкумедніше словосполучення в цьому контексті - "довірені джерела". Якщо в когось є достовірніша інформація за ту, яку маю я, то готовий опонувати. Але точно знаю, що інформацію поширює хтось зацікавлений. Якщо запалюють зірки, то це комусь потрібно", - цитує Стефанчука "РБК-Україна".

"Слуга народу" заявив, що поточна посада його цілковито задовольняє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не тим розмірковувати про команду, хто прийшов сьогодні" - Разумков відповів раднику Єрмака

Стефанчук сказав про "зміни" після "підігріву" інформації в ЗМІ про заміну спікера.

"Уже понад пів року на сайті парламенту в розділі "Топновини" зникли бодай якісь новини з моєю участю. Мене перестали запрошувати на внутрішні наради й зустрічі, крім традиційних "понеділкових апараток".

Найдивніше, з мене зняли деякі повноваження першого заступника голови, які вважаються традиційними для моєї посади. Та ще деякі інші дріб'язки, на які не звертаю уваги.

Ще з часів парламенту за головуванням Івана Степановича Плюща й до нашої каденції на першого заступника покладали за дорученням голови Верховної Ради функції щодо міжнародної та міжпарламентської діяльності. Це робота з іноземними колегами-парламентарями. Я активно займався цим напрямом. Водночас нещодавно чомусь уперше в історії українського парламентаризму від мене цю функцію передали заступнику голови. Розпорошили й деякі інші традиційні для першого віцеспікера функції. Можливо, це на краще", - розповів він.

У червні ЗМІ повідомляли, що Дмитро Разумков і президент Володимир Зеленський майже не спілкуються.

Зараз ви читаєте новину «Стефанчук прокоментував заміну Разумкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі