пʼятниця, 18 червня 2021 11:43

Стосунки Зеленського і Разумкова натягнуті по саме не можу - ЗМІ

Стосунки Зеленського і Разумкова натягнуті по саме не можу - ЗМІ
Разумков ішов першим у списку "Слуга народу" на парламентських виборах. Був речником виборчого штабу Зеленського. Фото: Getty Images

Президент Володимир Зеленський і голова Верховної Ради Дмитро Разумков майже не спілкуються. Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на джерела в партії "Слуга народу".

"Стосунки Зеленського і Разумкова натягнуті по саме не можу", – сказав співрозмовник у керівництві "СН". Вони уникають близьких контактів, тримаються на відстані та майже не спілкуються. На фракційні наради приходять окремо.

"Минулого разу Разумков поїхав до Львова, Зеленський проводив нараду без нього. До цього Разумков був без Зеленського, той розмовляв із Байденом. Усе скоординовано. Щоб вони особисто спілкувалися – це рідко відбувається", – говорить джерело в партії.

Депутати з оточення Разумкова намагаються знизити градус протистояння. "Вони зустрічаються, я з ними обома регулярно бачуся на нарадах, – запевняє нардеп з фракції "Слуга народу". – Так, на останніх зустрічах вони були окремо: так вийшло. Але в них нормальні робочі відносини. Таке враження, що між ними хтось хоче вбити клин. Щоб їх конкретно посварити".

Інший соратник спікера стриманіший. "Вони час від часу зустрічаються і телефонують у справах. Інша річ, що вони не проводять години за теплими дружніми бесідами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський телефонує депутатам після голосувань

Разумков влаштував турне Україною: їздить у регіони й зустрічається з головами ОДА. Депутат, близький до спікера, стверджує, що Разумков просто "вибрався в поле", щоб не відриватися від землі, до того ж такі поїздки передбачені законом. "Депутати облрад, міськрад – це вертикаль Разумкова. Він намагається зрозуміти локальні проблеми. Не шукайте чорних котів в темній кімнаті", – сказав нардеп.

Таке пояснення не влаштовує Зеленського.

"Спікер все частіше намагається зображати окрему публічну діяльність. Здійснює окремі візити, які виглядають чисто як прояв pr-активності, наполегливо підкреслює власні зустрічі як Верховної Ради. Заради чого все це?" – говорить співрозмовник на Банковій.

Будь-які натяки, що спікер розпочав власну політичну кампанію, в оточенні Разумкова відкидають. "Це абсурд. Тут навіть нема про що говорити, – заперечують особисті амбіції спікера в його оточенні. – Найближчі вибори до Верховної Ради – наприкінці 2023 року. Треба бути не дуже розумним, щоб розпочинати передвиборчу кампанію за два роки. Перевибори – теж не актуальні".

"Я не бачу бажання Діми за першої можливості піти в самостійне плавання. Я бачу тільки певне роздратування, розчарування. Неможливо достукатися і налагодити стосунки. Плітки, спекуляції, бар'єри. Оточення Зеленського створює йому інформаційний кокон, через який пробитися складно. І будь-хто, у кого є своя думка, сприймається як бунтар", - говорить співрозмовник з "СН".

Разумков "паралельно спілкується з представниками бізнесу, зондує ґрунт", каже про поїздки спікера регіонами співрозмовник зі "Слуги народу".

Керівник Офіса президента Андрій Єрмак поступово вибудовує монополію на вплив на президента, відтискаючи від Зеленського будь-кого іншого, повідомляли журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Стосунки Зеленського і Разумкова натягнуті по саме не можу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі