понеділок, 25 квітня 2022 09:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Стефанчук пояснив, чому поки не слід забороняти російську церкву в Україні

Стефанчук пояснив, чому поки не слід забороняти російську церкву в Україні
Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук. Фото: facebook.com/verkhovna.rada.ukraine

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук переконаний, що ухвалення законопроєкту про заборону російської православної церкви в Україні під час війни може розколоти суспільство.

Такі питання потрібно розв'язувати після перемоги, заявив Стефанчук в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, питання про заборону РПЦ в Україні "тривалий час" обговорювали в політичних фракціях і групах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священники Російської церкви звернулися до Варфоломія з проханням

"Попри те, що всі мають внутрішнє рішення, яке багато в чому збігається з тим, про що ви говорили, ми домовилися: під час війни не маємо права ухвалювати жодного закону, який розколює українське суспільство", - сказав Стефанчук.

Будь-який внесений до парламенту закон, який розколює суспільство, дає поштовх до появи чи активізації внутрішніх колаборантів у державі, пояснив він.

"Цього не можна допустити, тому що українська нація має бути згуртованою. Розбиратимемося з усіма після перемоги", - додав Стефанчук.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про заборону РПЦ в Україні. Розгалужена розвідувально-диверсійна структура РПЦ багато років працювала й продовжує працювати на президента РФ Володимира Путіна. Це питання безпеки України, пояснила авторка законопроєкту.

Російських патріарх Кіріл Гундяєв благословив війну проти України.

Священний синод Православної церкви України закликав духовенство й мирян громад РПЦ послідувати томосу і переходити до ПЦУ.

Зараз ви читаєте новину «Стефанчук пояснив, чому поки не слід забороняти російську церкву в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі