понеділок, 13 травня 2013 16:23

Ставицький пропонує залишити 50% "Нафтогазу" у власності держави

Ставицький пропонує залишити 50% "Нафтогазу" у власності держави
За словами Ставицького, буде проведено абсолютно прозорий конкурс щодо приватизації компанії НАК "Нафтогаз". Фото: focus.ua

Україна має залишити у своїй власності більше 50% нафтогазових компаній.

Таку думку на прес-конференції у Києві висловив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

Коментуючи розроблення Кабінетом міністрів законопроекту, який дозволяє приватизувати деякі структури НАК "Нафтогазу", міністр підкреслив, що питання реалізації цього документу ще не вирішене.

"Уряд стосовно питань приватизації рішення не приймав. Був розроблений законопроект, що надійшов до Верховної Ради. Після прийняття того чи іншого рішення уряд буде виходити зі своєї компетенції щодо ухвалення того, яким чином реформувати НАК "Нафтогаз". Нами опрацьовуються різні варіанти щодо того, як найкраще використати всі можливісті, що є в нашій державі", - підкреслив Ставицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може зберігати до 15 млрд куб. м газу європейських компаній

Водночас він переконаний, що правовою системою України держава не може мати 50% нафтогазової компанії.

"Я скажу від себе, якщо ми візьмемо приклад інших держав світу, наприклад, Італії, то в неї також є державні акції (у нафтогазових компаніях), але там не стоїть питання, чи то має бути 50% чи 51%. Бо там уже є підготовлене правове поле, яке захищає кожного міноритарія. Я скажу, що нам над нашим правом ще треба працювати для того, щоби вирішувати питання щодо зменшення частки держави в менше 50%. Це моя особиста думка", - наголосив міністр.

Щодо приватизації компанії НАК "Нафтогаз", то, за словами Ставицького, буде проведено абсолютно прозорий конкурс.

"Спочатку треба ухвалити законодавчий акт, а потім прозоро, як ми це робимо останні роки, провести конкурс, який дозволить усім бажаючим узяти в ньому участь", - зазначив посадовець.

Зараз ви читаєте новину «Ставицький пропонує залишити 50% "Нафтогазу" у власності держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі