субота, 02 грудня 2017 10:37

США з Росією домовлялися про зняття санкцій

США з Росією домовлялися про зняття санкцій
Україна у свою чергу мала пом'якшити позицію щодо зняття антиросійських санкцій. Фото: fakty.ictv.ua

США і РФ вели переговори про зняття санкцій. Перемовини відбулися після перемоги на президентських виборах Дональда Трампа, повідомляє Reuters.

Після перемоги Трампа тодішній радник адміністрації з нацбезпеки Майкл Флінн мав підтримати проект будівництва АЕС на Близькому Сході.

У розпорядженні агентства Reuters опинилося електронне листування, яке свідчить, що у рамках співпраці двох країн на Близькому Сході передбачалася участь в проекті російської компанії ВАТ ОМЗ ( "Об'єднані машинобудівні заводи"). Вона перебуває під санкціями. Повинна була поставляти ядерне обладнання, на виробництві якого спеціалізується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп хотів зняти російські санкції одразу після приходу до влади - ЗМІ

Reuters дізналося, що США планували допомогти українській компанії "Турбоатом" отримати контракт на 45 млн доларів на виробництво турбін для реакторів в Саудівській Аравії та інших країнах Близького Сходу. Про це стало відомо з листа Алекса Копсона, який керує агентством ACU Strategic Partners, який він написав своїм бізнес-партнерам 16 листопада 2016 року. Україна у свою чергу мала пом'якшити позицію щодо зняття антиросійських санкцій.

Дональд Трамп перед виборами заявляв про плани полегшити санкції для РФ. Але після перемоги підписав закон про введення нових санкцій проти Росії.

Майкл Флінн пообіцяв спецпрокурору Роберту Мюллеру, який розслідує можливе втручання Росії в президентські вибори в США 2016 році, повне сприяння слідству.

Зараз ви читаєте новину «США з Росією домовлялися про зняття санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі