субота, 03 червня 2017 03:51

Трамп хотів зняти російські санкції одразу після приходу до влади - ЗМІ

Трамп хотів зняти російські санкції одразу після приходу до влади - ЗМІ
Білий дім серйозно розглядав скасування санкцій в односторонньому порядку. Фото: BBC

Президент США Дональд Трамп одразу після приходу до влади дав Держдепартаменту наказ розробити пропозиції, щоб зняти економічні санкції з РФ.

Про це повідомляє Yahoo News з посиланням на власні джерела.

Вищі посадові особи адміністрації Трампа майже відразу після того, як вони вступили на свої посади, доручили співробітникам Держдепу розробити пропозиції щодо скасування економічних санкцій та повернення дипломатичної власності, а також розробити кроки для зняття напруженості у відносинах з Москвою.

"Білий дім серйозно розглядав скасування санкцій в односторонньому порядку", - сказав Ден Фрід, колишній співробітник Державного департаменту, який був головним координатором з питань політики санкцій, поки не пішов у відставку в кінці лютого.

За його словами, протягом перших кількох тижнів початку роботи нової адміністрації він отримав кілька "панічних" дзвінків від чиновників уряду США, яким наказали розробити пакет для зняття санкцій.

Після цього Фрід зв'язався з декількома конгресменами, щоб прискорити прийняття законопроекту, який би завадив скасуванню санкцій проти Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп пояснив світовим лідерам, чому вийшов з Паризької угоди по клімату

За словами Тома Малиновські, колишнього асистента державного секретаря відділу з прав людини при адміністрації Обами, нова адміністрація Білого дому також планувала організувати зустріч Трампа та президента Росії Володимира Путіна, щоб досягти "великої угоди" з Москвою.

Все змінилося у зв'язку зі скандалом із Майклом Флінном, екс-радником з нацбезпеки президента США. Він додав, що після цього стало ясно, що у разі зняття санкцій, була б "політична буря".

Майкл Флінн пішов у відставку після скандалу через контакти з послом РФ в США.

Причиною стала інформація про те, що в грудні 2016 року екс-радник обговорював телефоном з російським дипломатом можливе скасування санкцій проти РФ.

Зараз ви читаєте новину «Трамп хотів зняти російські санкції одразу після приходу до влади - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі