пʼятниця, 08 серпня 2014 09:20

США виступили проти миротворчої операції Росії в Україні

США виступили проти миротворчої операції Росії в Україні
giga.ua

США виступають проти миротворчої операції Росії в східні області України.

Про це на брифінгу заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест.

"Важливо, щоб люди розуміли і щоб було кришталево зрозуміло президенту (Володимиру Путіну), що санкції пов'язані з дестабілізуючими діями, які Росія зробила в Україні і вздовж кордону з Україною ... Це (дестабілізуючі дії) включають в себе незаконну анексію Криму, розгортання військ уздовж російсько-українського кордоні. Вони також включають, як ви знаєте, обстріли з російського боку українських військових цілей ... Ми також спостерігаємо переміщення важкої зброї з російського боку через кордон України проросійським сепаратистам. Всі ці дії і привели до режиму санкцій, які були ведені в США і нашими союзниками і партнерами по всьому світу ", - розповів Ернест.

За його словами, США виступають проти того, щоб Росія вводила миротворчий контингент в східні області України.

"Нас турбують заяви про те, що Росія може послати людей, які виглядають як миротворці, щоб охороняти місце катастрофи (що впав малайзійського Boeing) ... Ми стурбовані, коли чуємо якісь дискусії про російських миротворців, яких можуть відправити на територію України. Ці заяви дестабілізують ситуацію і шкодять справі. Будь така дія піддасться осуду, його підсумком будуть подальші економічні санкції та політична ізоляція", - підкреслив Ернест.

Зараз ви читаєте новину «США виступили проти миротворчої операції Росії в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі