четвер, 06 березня 2014 16:44

США вважатимуть кримський референдум нелегітимним

США вважатимуть кримський референдум нелегітимним
Фото: www.unian.net

США вважають, що питання про майбутнє Криму має вирішуватися урядом у Києві.

Про це заявив журналістам у четвер високопоставлений представник адміністрації США, коментуючи рішення кримської влади провести референдум про приєднання автономної республіки до Росії, повідомляють РІА НОВОСТИ

"Що стосується референдуму, США вважають, що рішення щодо майбутнього Криму повинні бути прийняті урядом у Києві. Це країна з ясно окресленими міжнародними кордонами. Уряд у Києві має бути частиною рішення про майбутнє Криму або будь-який інший області", - заявив представник адміністрації.

"Якщо легітимний уряд буде виключено з вирішення питань конкретних областей, це явне порушення міжнародного права", - додав він. На думку США, референдум може призвести до подальшої ескалації ситуації, заявив представник адміністрації.

Нагадаємо, в четвер 6 березня парламент Криму прийняв рішення про входження автономії до складу Росії і про перенесення референдуму про розширення прав республіки на 16 березня. Росія і кримська влада висловлювали сумніви в легітимності уряду, сформованого в Києві після того, як Верховна Рада без дотримання конституційної процедури імпічменту усунула від влади президента Віктора Януковича. США вважають, що Янукович втратив легітимність, і обіцяють підтримку уряду України.

Зараз ви читаєте новину «США вважатимуть кримський референдум нелегітимним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі