пʼятниця, 13 вересня 2019 04:57

США виділять Україні 390 млн на військову допомогу

США виділять Україні 390 млн на військову допомогу
США розблокувала воєнну допомогу Україні. Фото: РБК

Сполучені Штати Америки в рамках військової допомоги виділять Україні понад 390 мільйонів доларів.

Вашингтон виділить Україні 391,5 млн доларів допомоги відразу по декількох програмах Пентагону і Держдепу. Виділені кошти призначені для закупівлі озброєння та військової техніки, а також надання послуг, що сприяють поліпшенню можливостей українського війська, повідомляється на сторінці українського посольства США в Facebook.

"Така допомога з безпеки передбачає 250 млн доларів з бюджету Пентагону в рамках програми "Ініціатива допомоги з безпеки України", 115 млн доларів в рамках програми Державного департаменту США" Міжнародне військове фінансування "з бюджету 2019 року, а також 26,5 млн доларів за цією ж програмою з бюджету 2018 року. Загалом - 391,5 млн доларів", - пояснили в посольстві.

Надання фінансової допомоги від США свідчить про стратегічне партнерство між Вашингтоном і Києвом і "вагомий внесок у розвиток європейської та євроатлантичної безпеки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенатори США направлять фінансову допомогу Україні всупереч Трампу

Раніше в посольстві Сполучених Штатів повідомили про відновлення військової допомоги для України. В американському посольстві зазначили, що виділення допомоги буде продовжено, адже підтримка України є важливим національним інтересом США.

Зараз ви читаєте новину «США виділять Україні 390 млн на військову допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі