пʼятниця, 03 лютого 2023 05:11

Спецтема: Війна Росії проти України

США пропонували закінчити війну здачею українських територій – ЗМІ

США пропонували закінчити війну здачею українських територій – ЗМІ
Вільям Бернс пропонував закінчити війну здачею територій. Фото: УНІАН

Директор ЦРУ Вільям Бернс у середині січня 2023 року приїжджав до Києва, щоб запропонувати закінчити війну в обмін на здачу українських територій.

Бернс запропонував Києву "мир в обмін на землю", а Москві - "землю в обмін на мир". Йшлося нібито про близько 20% території України, що приблизно збігається з Донецькою та Луганською областями, повідомляє швейцарське видання Neue Zürcher Zeitung із посиланням на двох незалежних співрозмовників у владі Німеччини.

У Києві відмовилися від поділу української території, а у Москві все ще мають надію виграти війну у довгостроковій перспективі. Відмова від такого плану могла стати причиною прийняття рішень щодо надання Україні західних танків, пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіну плювати на втрати РФ: ЗМІ розвідали деталі переговорів між Наришкіним і Бернсом

Саме після цих поїздок директора ЦРУ президент США вирішив поступитися наполяганням німецького канцлера Олафа Шольца та ухвалити рішення про надання Україні бойових танків Abrams.

Рішення Байдена стало несподіванкою для Шольца. Тому його рішення щодо танків Leopard 2 також могло бути спонтанним, а не продуманим, як це подала німецька сторона, пише видання.

Директор Центрального розвідувального управління Сполучених Штатів Америки Вільям Бернс таємно прибув Україну в середині січня. Посадовець відвідав Київ, де зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Метою приїзду Бернса в Україну було поінформувати Зеленського про свої очікування щодо військових планів Росії на найближчі тижні та місяці.

Зараз ви читаєте новину «США пропонували закінчити війну здачею українських територій – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі