середа, 11 червня 2014 09:01

США підтримали рішення Порошенка про "коридор" для біженців

США підтримали рішення Порошенка про "коридор" для біженців

США підтримують ініціативу президента України Петра Порошенка щодо створення рятівного коридору для мирного населення, яке бажає виїхати з районів проведення АТО. Про це заявила речник Державного департаменту США Джен Псакі.

"Ми підтримуємо такі дії та інші подібні кроки на цьому напрямі", - зазначила представник Держдепу.

Вона також закликала українську владу "тісно співпрацювати з Верховним комісаром ООН у справах біженців та іншими міжнародними організаціями" з метою планування та надання допомоги переміщеним особам.

Нагадаємо, Порошенко провів зустрічі з керівниками СБУ, МВС, Міноборони та Державної служби надзвичайних ситуацій, доручивши їм створити всі необхідні умови для мирного населення, яке бажає виїхати з зони проведення АТО. Порошенко також доручив уряду взяти на себе організацію перевезення людей, медичного обслуговування та розгорнути мережу мобільних пунктів для забезпечення мирного населення питною водою, харчуванням і медикаментами.

Зараз ви читаєте новину «США підтримали рішення Порошенка про "коридор" для біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі