пʼятниця, 06 січня 2023 08:15

Спецтема: Війна Росії проти України

США передадуть Україні "винищувачі танків"

США передадуть Україні "винищувачі танків"
США передадуть сучасні БМП Bradley. Фото: cfts.org.ua

США поставлять Україні американські броньовані машини піхоти Bradley.

Приїдуть в Україну найближчим часом, заявив на брифінгу речник Пентагону генерал Пет Райдер. Точних термінів постачання та навчання не уточнив.

Bradley можна використовувати як для оборонних, так і для наступальних дій. Ці машини забезпечать перевагу на полі бою для українських військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина заговорила про передачу Україні САУ Gepard

"Це не танк, а винищувач танків. Bradley – це броньована машина, яка має вогневу силу, яка може доставляти війська в бій. Це значно посилить і без того вражаючі бронетанкові можливості України", – додав Райдер.

У 2023 році Україна отримає від союзників зброю, яку протягом минулого року не вдалося отримати. Перша партія озброєнь, яка скоро надійде в розпорядження ЗСУ, підтверджує це. Будуть колісні танки та броньовані машини від Франції, бронетранспортери Bradley і Marder від США і Німеччини, додаткова німецька батарея Patriot, боєприпаси та багато іншого. А ще чекаємо оголошення нового американського пакета.

Зараз ви читаєте новину «США передадуть Україні "винищувачі танків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі