пʼятниця, 04 квітня 2014 12:18

США може запровадити санкції особисто проти Путіна — експерт

США може запровадити санкції особисто проти Путіна — експерт
Фото: news2000.com.ua

Політолог Олександр Палій сумнівається, що санкції США проти Росії підштовхнуть її до активним військових дій в Україні.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"У Америки в запасі залишається ще дуже потужний інструмент. Має за собою право на введення економічних санкцій у ряді секторів економіки, про які вони раніше попереджали, зокрема у військово-промисловому комплексі, у разі продовження агресії. США та Євросоюз дали зрозуміти: далі може бути набагато гірше", - зазначив він.

Говорячи про те, як Росія відреагує на введення санкцій, експерт наголосив: "Цей документ проходив тривалий шлях — спочатку був законопроектом, потім його ухвалювали і відправляли на підпис. Росія вже мала можливість із ним ознайомитися. Конкретно проти Путіна можливе введення санкцій. Хоча навіть зараз вони направлені фактично проти нього, бо у список потрапили люди із найближчого оточення російського президента. Особисто проти Путіна намагаються не запроваджувати санкції, бо треба дотримуватися дипломатії. Навряд чи Росія запроваджуватиме санкції у відповідь. Бо роль у фінансово-економічній сфері у Америки значно більша, аніж у Росії".

Коментуючи підписання президентом США Бараком Обамою закону про надання українській державі мільярдного кредиту, політолог зауважив, що Україна у будь-який момент може його отримати. Палій пояснив, що будь-який банк може видати ці кошти, адже отримав гарантії від Америки.

Нагадаємо, президент США Барак Обама підписав закон про надання кредитних гарантій Україні та санкції проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «США може запровадити санкції особисто проти Путіна — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі