пʼятниця, 03 лютого 2023 03:45

Спецтема: Війна Росії проти України

США конфіскували перші активи, які підуть на відновлення України

США конфіскували перші активи, які підуть на відновлення України
В США заарештували статки путінського олігарха. Фото: Укрінформ

Окружний суддя федерального суду Манхеттена дозволив прокуратурі конфіскувати $5,4 млн, що належать російському підсанкційному олігарху Костянтину Малофєєву.

Це відкриває шлях для подальшого передання цих коштів Україні, йдеться в матеріалі Reuters.

Наприкінці 2022 року прокурори заявили в суді, що мають право конфіскувати гроші на рахунку Малофєєва в банку Sunflower у Денвері, оскільки він намагався перевести їх діловому партнеру всупереч санкціям США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський канал назавжди заблокували в Youtube

Оскільки російський олігарх не оскаржив запит на конфіскацію, прокурори заявили, що кошти мають бути конфісковані за замовчуванням, і суд схвалив це рішення.

Після конфіскації, згідно з ухваленою у США поправкою до бюджетного законодавства, гроші Малофєєва можуть бути спрямовані на потреби відновлення України.

Малофєєв, який є власником телеканалу "Царьград ТВ", був звинувачений у фінансуванні сепаратизму в Криму й потрапив під санкції США у 2014 року. Вісьмома роками пізніше американська прокуратура звинуватила його в ухилянні від санкцій.

Зараз ви читаєте новину «США конфіскували перші активи, які підуть на відновлення України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі