вівторок, 12 серпня 2014 11:19

США і союзники повинні стримати "гуманітарне" вторгнення Путіна в Україну - The Washington Post

США і союзники повинні стримати "гуманітарне" вторгнення Путіна в Україну - The Washington Post
blogs.voanews.com

На думку газети, істинний мотив дій Росії - не "гуманітарна криза", а загроза, що українська армія отримає перемогу.

На минулих вихідних знову склалося враження, що Росія стоїть на межі вторгнення в Україну, цього разу під виглядом "гуманітарної операції". Про це пише The Washington Post.

Видання радить США і їх союзникам бути готовими до швидких дій, якщо російські війська перейдуть кордон.

На думку газети, істинний мотив дій Росії - не гуманітарна криза, який, за твердженнями Кремля, відбувається в районах, утримуваних його довіреними силами, але загроза, що українська армія і в союзі воєнізовані угруповання здобудуть військову перемогу. "Якщо сили Путіна зможуть утримати клаптик території, російський президент зможе невизначено довго перешкоджати стабілізації України", - застерігає газета.

Порошенко все ще пропонує припинення вогню і політичний діалог за умови, що кордон буде закрито для проникнення російського зброї та бойовиків, пише газета. На думку видання, Москва погодиться на цей варіант лише в разі, якщо її довірені сили виявляться на грані розгрому. "Ось чому українська військова операція повинна тривати за підтримки Заходу, включаючи нову допомогу армії, і ось чому США і їх союзники повинні зробити все можливе, щоб стримати" гуманітарне "вторгнення Путіна", - підсумовує газета.

Зараз ви читаєте новину «США і союзники повинні стримати "гуманітарне" вторгнення Путіна в Україну - The Washington Post». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі