субота, 26 червня 2021 11:49

США і Німеччина планують допомогти Україні через "Північний потік-2"

США і Німеччина планують допомогти Україні через "Північний потік-2"
"Північний потік-2" - проєкт магістрального газогону з Росії в Німеччину. Фото: Reuters

США і Німеччина обговорюють можливість допомогти Україні у сфері енергетики через газопровід "Північний потік-2".

Країни планують домовитися про зобов'язання щодо зміцнення енергетичної інфраструктури України і компенсації транзитних зборів, які можуть бути нею втрачені в результаті запуску газопроводу, повідомило американське видання Bloomberg, пише "РБК-Україна"

США і Німеччина також вивчають способи посилення стримування російської агресії за допомогою загрози санкцій. Вони, за даними видання, хочуть укласти угоду, щоб послабити геополітичні вигоди Москви після завершення будівництва газопроводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Північний потік-2": Україна готова обговорювати компенсації

Деякі офіційні особи висловили сподівання, що угода підготують до візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель в США, запланованого на липень.

У числі можливих заходів - інвестиції для будівництва електростанцій в Україні, розвиток інфраструктури і нарощування поставок газу з цієї країни.

Також видання повідомило, що Німеччина висловлювала бажання почати переговори з Росією про продовження транзиту російського газу через Україну.

21 травня Верховна Рада України звернулася до палати представників і сенату конгресу Сполучених Штатів Америки про запровадження санкцій щодо будівництва газопроводу "Північний потік – 2" як інструменту гібридної війни країни-агресора Росії.

Раніше США відмовилися від санкцій проти компанії-учасника газопроводу Nord Stream 2 AG та її виконавчого директора Маттіаса Варнінга.

"Північний потік-2" - проєкт магістрального газогону з Росії в Німеччину через Балтійське море завдовжки 1234 км.

Зараз ви читаєте новину «США і Німеччина планують допомогти Україні через "Північний потік-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі