четвер, 29 вересня 2022 22:20

Спецтема: Війна Росії проти України

США хочуть припинити ядерний шантаж РФ

США хочуть припинити ядерний шантаж РФ
США ставляться серйозно до ядерного шантажу Путіна. Фото: Кореспондент

Сполучені Штати серйозно розглядають наслідки для РФ від ядерного шантажу і передають відповідні сигнали Кремлю.

РФ вже не вперше вдається до ядерних погроз і дістає "ядерну картку" щоразу, коли програє, розповіла посол України Оксана Маркарова в інтерв'ю "Європейській правді".

"Всі відчувають, що небезпека від Росії є високою, тому що Російська Федерація і Путін вже перейшли дуже багато "червоних ліній", – сказала Маркарова.

Хоча Вашингтон сприймає загрозу серйозно, вона "не бачить страху", сказала пані посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скільки ядерних боєголовок має Росія

"Путін не досягає своїми погрозами того, чого він хотів досягнути. Незважаючи на те, що всі уважно за цим стежать, допомога Україні зростає", – додала вона.

Маркарова не стала відповідати на запитання, чи вирішили США, якою буде відповідь Росії у разі ядерного удару. Вона зауважила, що наслідки для РФ, зі слів президента Джо Байдена, "будуть катастрофічними".

"Ми ж розуміємо, будь-яке застосування ядерної зброї ядерною країною проти неядерної країни - це повна руйнація всієї системи світової безпеки, того стримування, яке несе в собі ядерна зброя", – додала посол.

17 вересня Джо Байден застеріг Володимира Путіна від ескалації війни в Україні. Байден заявив про серйозні наслідки для диктатора і його режиму у разі застосування Росією ядерної зброї.

У Кремлі відреагували на попередження Байдена щодо ядерної зброї – порадили "читати доктрину".

У Білому домі вже розробили план дій у випадку, якщо Росія ризикне застосувати ядерну зброю в Україні, сказав державний секретар США Ентоні Блінкен.

Погрози президента Росії не вплинуть на підтримку, яку надають Україні США, заявили в Пентагоні. Будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для РФ, сказали в Білому домі.

Зараз ви читаєте новину «США хочуть припинити ядерний шантаж РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі